Vaardigheden OOP

29 sep 2023Leidinggeven aan een team voor leidinggevende OOP
4 okt 2023Omgaan met asociaal gedrag en agressie in de schoolVol
4 okt 2023Pedagogisch handelen voor ondersteunend personeelVol
6 okt 2023Professioneel aan de telefoon en balie
1 nov 2023Omgaan met asociaal gedrag en agressie in de school
15 nov 2023Pedagogisch handelen voor ondersteunend personeel
17 nov 2023Pedagogisch handelen voor ondersteunend personeel
22 nov 2023Adviesvaardigheden voor staffunctionarissen in het onderwijs
Ga naar alle opleidingen

Vaardigheidstrainingen voor het OOP in één PDF brochure

Jaarlijks verspreiden we een brochure met onze vaardigheidstrainingen voor Onderwijs Ondersteunend Personeel. Ook dit jaar gaat het weer om een uitgebreid scala aan trainingen, waarmee u uw kennis en vaardigheden ontwikkeld in het onderwijs. Deze brochure is dit jaar online beschikbaar via de onderstaande link. We hebben het drieluik omgezet in A4 formaat, zodat u het PDF-bestand desgewenst eenvoudig kunt printen.

Naar Brochure

Leidinggeven aan ex-collega’s

Goede communicatie haalt je uit mijnenveld!
Leiding geven is een vak, maar leiding geven aan je directe collega’s is een vak apart. Ben je ineens verantwoordelijk voor de motivatie, de samenwerking en de resultaten van je eigen team, dan heb je belang bij de juiste vaardigheden. FiAC-docent Lourens van Herk legt uit dat leren communiceren op de juiste toon kan zorgen dat leidinggeven niet langer aanvoelt als lopen door een mijnenveld.

lees Artikel

“Ik kan nu beter omgaan met lastige gesprekken”

Baliemedewerkers zijn het visitekaartje van de school. Vanuit een klantgerichte houding moeten zij leerlingen en bezoekers van de school verder helpen. Dat is niet altijd gemakkelijk, zegt FiAC-trainer Joke van Diest. “Baliemedewerkers krijgen te maken met boze ouders, leerlingen en collega’s. Wij leren hen om dergelijke situaties te sussen en in goede banen te leiden.” 

Lees Artikel

“Ik heb voor het eerst 'nee' gezegd”

De driedaagse training 'Succesvol werken en communiceren in het onderwijs' voor OOP’ers gaat vooral over efficiënt en prettig samenwerken. De training is maatwerk, zeggen de deelnemers. “Het is een leuke groep en er is een goede wisselwerking. Diverse onderwerpen dragen we zelf aan en daar gaan we best diep op in.” 

Lees Artikel